Banankaka


Banankaka                                                                               Färdigt på: 40 min


Ingredienser

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st  ägg 
3 dl vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 0.5 tsk malen kanel
 0.5 tsk malen ingefära
 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


1.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna/går bra att mosa med gaffel)  och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Låt svalna innan ni äter. Pudra med fliorsocker så blir den extra fin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0