Blåbärspaj



Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
lite salt
175 g smält smör (här ligger en stor del av hemligheten - använd riktigt smör, inte margarin)


Fyllning

Blåbär ( Eller vilka bär eller frukter som du nu har hemma)      
Socker som strös ovanpå bären ( efter behag)
Ca ½ dl potatsimjöl eller maizena ( om bären är djupfrysta)                                                                                                                                                                      
                                          

Gör så här:

•·         Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan.

•·         Blanda sedan i de torra ingredienserna till pajdegen med det smälta smöret.

•·         Tryck ut pajdegen i en ugnsfast form med en sked.

•·         Fördela bären i formen.

•·         Strö lite extra socker ovanpå bären .

•·         Grädda i 225 grader i 20 minuter i mitten av ugnen.

•·         Serveras antingen varm eller kall med glass eller vaniljsås.


Tips


Gör man pajen på färska bär bör man dra ner på mängden potatismjöl eftersom dessa inte släpper lika mycket vätska.

Denna pajen bakar jag oftast  med djupfrysta bär. När bären bli varma släpper de mycket vätska, detta gör att man måste ha ganska mycket potatismjöl i bärblandningen.
Obs ! Man ska INTE tina upp bären innan och hälla bort någon överflödig vätska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0